Onlinestein, webagentschap in Kortrijk

Degelijk, functioneel en stijlvol webdesign

Scoren op zoekmachines: een exacte wetenschap of kansspel?

SEO, SEA en SEM, kortom: gevonden worden op Google

Het is schipperen in woelig water als het om de vindbaarheid van uw website op zoekmachines gaat. Er zijn tal van regels en wetmatigheden waar uw website moet aan voldoen om kans te maken op een zichtbare positie. Al deze regels verdelen we over drie grote (en samenhangende) noemers:

  • Architectuur
    Dit is de structurele en technische kant van uw website. Zoekmachines houden geen rekening met het grafische ontwerp van uw website, zij zien enkel de structuur ervan. Een website mag dan wel jaw-dropping design, als het met de structuur en opbouw mis zit, dan zal dit zich vertalen naar magere zoekresultaten. Jammer van de tijd en energie die in de voorkant werd gestoken als er geen kat komt naar kijken.
  • Inhoud
    Je kan niet worden gevonden op zoekwoorden die niet voorkomen op je webpagina's. Zoekmachines indexeren de pagina's van uw website, het spreekt voor zich dat u die pagina's ook voorziet van inhoud waarop u wenst te worden gevonden. Daar blijft het overigens niet bij. Ook de inhoud moet voldoen aan structurele wetmatigheden zodat zoekmachines die op een efficiƫnte manier kunnen opnemen.
  • Aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid
    Zoekmachines houden rekening met de reputatie van uw website. Deze reputatie kunnen ze inschatten door na te gaan wie allemaal naar jouw website linkt, en hoe. Als een andere website met een stevige reputatie een link legt naar die van u, dan zal dit invloed hebben op het gewicht van je website in de zoekresultaten. Het ideale scenario zijn betekenisvolle websites uit de sector die een link naar jouw website leggen d.mv. een tekstlink die een zoekwoord bevat waarop u wenst te worden gevonden.

Dit is slechts een schets van zaken waar u rekening mee moet houden. Er komt enorm veel kijken bij het optimaliseren van een website op zoekmachines. Het grootste deel hiervan heeft u echter zelf in de hand!

Indien u over een technisch optimale website beschikt, kunt u meteen aan de slag. Zorg voor aantrekkelijke en gestructureerde inhoud en contacteer partners uit de sector om een link te leggen naar uw website. Wenst u hierbij advies? Geef gerust een seintje.

Drupal Association

Contact

Onlinestein webdesign BVBA

Kortrijk

hallo@onlinestein.be

BE-0644.888.662