Onlinestein, webagentschap in Kortrijk

Degelijk, functioneel en stijlvol webdesign

Waarom Drupal de wereld verovert

Drupal, een beheersysteem voor uw website

Drupal is één van de meest bekende beheersystemen voor websites, en die populariteit loopt nog steeds in stijgende lijn. En wat meer is: Drupal is op en top Belgisch, met Dries Buytaert als meesterbrein achter het internationale roer! Indien u nog niet vertrouwd bent met het begrip "beheersysteem" of "CMS (content management system, ook wel eens "backoffice" genoemd)": dit is een platform waarmee u de inhoud van uw website organiseert en beheert zonder dat u telkens beroep moet doen op iemand met technische kennis.

Drupal is al sinds jaren aan een steile opmars bezig, niet in het minst door zijn karakteristieken die zowel de eindgebruiker als de ontwikkelaar charmeren. Wereldwijd doen bedrijven beroep op Drupal, van het eethuisje om de hoek tot het Witte Huis.

Hoe kan een beheersysteem van een website zoveel enthousiasme oogsten, vraagt u zich af? We noemen hieronder een paar van de vele aspecten die hier een grote rol in spelen.

 • Gebruiksvriendelijkheid
  Voor de eindgebruiker is Drupal een bevrijding, een onafhankelijkheidsverklaring ten opzichte van onderaannemingen die het inhoudsbeheer van de website op zich namen. Met Drupal kan iedereen zelf de inhoud van zijn website beheren of laten beheren door een medewerker, hoe omvangrijk de website ook is.
 • Flexibiliteit
  Drupal is multi-inzetbaar. Concreet betekent dit dat het CMS-systeem naast websites ook zijn weg vindt tot interne toepassingen (op een intranet) en applicaties. Drupal biedt een vracht aan oplossingen voor grote en kleine bedrijven.
 • Betrouwbaarheid
  Drupal is een open source-pakket. Dit houdt in dat iedereen kan kijken hoe het werkt én iedereen verbeteringen kan suggereren. Dagelijks zijn meesterbreinen over de hele planeet bezig met de kwaliteit en veiligheid van dit beheersysteem te verbeteren.
 • Vindbaarheid
  Een zoekmachine-vriendelijke website is onontbeerlijk, en wees maar zeker dat Drupal dit hoog in het vaandel draagt. Het systeem biedt uitgebreide mogelijkheden om uw website SEO-optimaal te maken (SEO = Search Engine Optimization).
 • Schaalbaarheid
  Drupal is een robuust systeem dat enorm veel verkeer kan slikken. U hoeft zich geen zorgen te maken over vertragingen of pannes. Als er al sprake is van een vertraging, dan ligt dit vermoedelijk bij uw verbinding of de hosting van uw website.

Dit is slechts een greep van de voordelen. Deze websites zijn alvast overtuigde gebruikers:

Meer weten? Kom eens luisteren!

Drupal Association

Contact

Onlinestein webdesign BVBA

Kortrijk

hallo@onlinestein.be

BE-0644.888.662